Dakraam vervangen en opmeten – Zo meet u de maat van uw VELUX dakraam

Indien u besluit om uw dakraam te vervangen, is het van belang om aan een aantal aspecten te denken. Allereerst is het belangrijk om te weten welke afmetingen uw huidige dakraam heeft, hierdoor weet u zeker welk type dakraam u nodig heeft. Hoe u het beste uw dakraam op kunt meten, en wat de prijzen hiervan zijn, kunt u hieronder lezen. Ook kunt u bij het vervangen van uw dakraam kiezen uit vele mogelijkheden. Denk hierbij aan het type dakraam (hout of kunststof) en het soort dakraam (tuimelvenster of uitzettuimelvenster).

dakramen-vervangen

Het is logisch om dat u twijfelt om uw dakraam te laten vervangen. Dit brengt namelijk kosten met zich mee, wat u misschien liever aan andere dingen wilt besteden. Toch kunt u het dakraam beter te vroeg dan te laat vervangen, aangezien een kapot dakraam kan zorgen voor lekkage. Er zijn een paar kenmerken die laten blijken of uw dakraam aan vervanging toe is:

  • Aanwezigheid van roest langs het raamkozijn
  • Verrotte kozijnranden
  • Kapotte scharnieren, ventilatiekleppen of vergrendelingen

Hoe kunt u het beste uw dakraam meten?

Bij het meten van uw dakraam zijn de breedte en de hoogte van het dakraam van belang. Het beste kunt u gebruikmaken van een meetlint. Plaats dit meetlint links tegen de aftimmering en rol het vervolgens uit in een rechte lijn tot de rechterkant van de aftimmering. Doe hetzelfde voor de hoogtemaat. In de afbeelding hieronder ziet u hoe u uw (VELUX) dakraam opmeet. Aangezien het waarschijnlijk nodig is om voor het meten van de hoogte op een kruk of trap te staan, raden wij u aan om hierbij voorzichtig te zijn en te voorkomen dat u valt. Bent u slecht ter been? Laat het afmeten dan over aan een bekende, zodat u geen gevaar loopt.

Een tweede mogelijkheid is om de code van uw VELUX dakvenster te achterhalen. Deze bevindt zich op de grijze balk. De code bestaat uit 3 letters en een aantal cijfers.

opmeten

Op deze wijze meet u uw oude dakraam op, indien het geen VELUX dakraam betreft.

Bijbehorende maten bij het vervangen

Als het u gelukt is om uw dakraam op te meten, dan kunt u op onze website gebruikmaken van onze VELUX omrekentabel (onderaan op de webpagina) . Hier kunt u precies zien welk type VELUX van de nieuwe generatie past bij uw oude dakraam. In totaal beschikt VELUX over maar liefst 16 verschillende soorten van de nieuwe generatie. Dus let er goed op dat u het juiste type kiest die past bij de afmetingen van uw oude dakraam, dit voorkomt complicaties.

Voordelen nieuwste generatie van VELUX

Als u besluit uw dakraam te vervangen door een dakraam van de nieuwste generatie, dan zult u vele voordelen ondervinden. De nieuwste generatie van VELUX zorgt namelijk voor:

  • Meer daglicht
  • Lange levensduur
  • Uitstekende isolatie

Wat kost het vervangen van uw dakraam

Het vervangen van uw dakraam kan tegen een scherpe prijs bij DakraamConcurrent. De kosten hangen af van de afmetingen en het gewenste type nieuwe dakraam. Bij het nieuwe dakraam kunt u kiezen voor de volgende opties:

  • Tuimelvenster of uitzettuimelvenster
  • Kunststof wit gelakt of wit gelakt grenenhout

Op deze pagina kunt u eenvoudig een offerte aanvragen. Wij bekijken u situatie dan zo snel mogelijk en zoeken daarna contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom uw dakraam laten vervangen door DakraamConcurrent?

Aangezien wij bij DakraamConcurrent de officiële partner zijn van VELUX, is het montageproces tot op de puntjes geregeld. Jaarlijks worden onze professionele werknemers getraind door VELUX, waardoor zij op de hoogte zijn van de beste montagetechnieken. Daarnaast zijn wij altijd bereid om u advies te geven en uw vragen te beantwoorden.

Klaar om meer te ontdekken?

Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken per telefoon (085-0606143) of vul het contactformulier in.

Duidelijke all-in prijzen

Zonder onverwachte kosten achteraf

Door VELUX opgeleid personeel

Wij zijn officieel montagepartner

Heldere communicatie

Korte lijnen, klein & persoonlijk bedrijf

Over DakraamConcurrent

Als officieel montagepartner van VELUX helpen wij u graag bij het plaatsen en vervangen van uw dakramen. Wij zijn gespecialiseerd in daglicht-oplossingen en adviseren u graag over de prachtige producten van VELUX.

Voor al uw lichtkoepels

lichtkoepelconcurrent-wit

Contact

Adres: Bedrijvenweg 28, 2351 BC Leiderdorp
Telefoon: 085 - 0606143
E-mailadres: info@dakraamconcurrent.nl
KvK: 72499931

© 2023 Dakraamconcurrent.nl | Wij handelen onder de algemene voorwaarden van de VLOK. Deze vindt u hier | Sitemap