47 klanten geven ons een 9.5 op klantenvertellen

Een VELUX GGL-4 vervangen: de voordelen van de nieuwe SK06

De klassieke VELUX GGL-4 was een van de meest populairste en meest verkochte types dakramen. Dit kwam enerzijds omdat de GGL-4 relatief groot was vergeleken met andere modellen, maar anderzijds vooral door de bijna perfectie symmetrie van het dakraam.

Met 114 x 118 cm is het dakraam bijna vierkant, een vorm die niet terug te vinden is bij de andere maten van VELUX. De VELUX GGL-4 was vóór 1994 al uitgebracht, en er zijn sindsdien een aantal nieuwe generaties uitgebracht die voor veel innovatie hebben gezorgd. De andere generaties met dezelfde afmetingen zijn:
– GGL-606 (1991 – 2001)
– GGL-S06 (2001 – 2012)
– SK06 (huidige en nieuwste generatie sinds 2012)

VELUX GGL-4 vervangen

Per generatie zijn er een aantal aspecten veranderd die het product ten goede hebben gedaan op verschillende vlakken. Er zijn 3 belangrijke veranderingen gemaakt door VELUX om de kwaliteit van het product sterk te verbeteren.

Ten eerste is de isolatiewaarde verhoogd en is de nieuwe generatie voorzien van HR++ beglazing. Hierdoor zult u flink veel kosten besparen op de energierekening. Het kost immers minder moeite om uw kamer warm te houden.

Ten tweede is deze generatie veel duurzamer dan de eerdere generatie. Door de wit afgelakte ramen zijn de ramen onderhoudsarm. De nieuwe ramen kunnen decennia lang dezelfde topkwaliteit behouden!

Ten slotte is door de aanwezigheid van een groter oppervlak, ook meer lichtinval aanwezig. Hierdoor is het een stuk prettiger om in de kamer aanwezig te zijn door de toename van natuurlijk licht.


Wanneer is het nodig om uw GGL-4 te vervangen?

Hoewel iedereen wel zou willen dat een dakraam eeuwenlang mee kan gaan, is dit helaas niet de waarheid. Na een aantal decennia hoort een dakraam, zelfs met goed onderhoud, uiteindelijk vervangen te worden. Gelukkig heeft u hierboven kunnen lezen dat uw GGL-4 vervangen door een SK06 veel voordelen met zich meebrengt. Twijfelt u nog of uw GGL-4 wel echt aan vervanging toe is? Hieronder een opsomming van aspecten waaraan u kunt zien dat uw dakraam vervangen hoort te worden:

  • Kozijnranden die verrot zijn geraakt door de jaren heen
  • Kapotte onderdelen zoals vergrendelingen, scharnieren of ventilatiekleppen
  • Vochtvlekken op of rond het kozijn
  • Aanwezigheid van roest
  • Verstopte geulen langs het raamkozijn
VELUX dakraam vervangen

Soorten SK06 dakramen

Van het dakraam type SK06 zijn er verschillende soorten beschikbaar. Welke het beste bij u past hangt af van uw wensen. Er kan gekozen worden tussen de volgende mogelijkheden:
– Wit gelakt raam van kunststof of wit gelakt raam van hout
– Uitzettuimelvenster of regulier tuimelvenster
– Elektrische bediening (alleen bij tuimelvenster) of geen elektrische bediening
– Toevoegingen zoals rolgordijnen, zonneweringen of insectenhorren

Hoe vervang je een GGL-4 door een SK06

Het vervangen van een VELUX GGL-4 door een VELUX SK06 kan op twee manieren. Allereerst is het mogelijk om de montage volledig zelf te regelen door middel van de online-instructies op de website van VELUX. Bent u echter geen klusser? Dan zullen wij de gehele montage voor u regelen, deze zit tevens al bij reguliere prijs inbegrepen!


De kosten van het vervangen van een VELUX GGL-4 door een SK06

Bij DakraamConcurrent kunt u uw dakraam voor een lage prijs laten vervangen. Onze werknemers hebben hier al vele jaren ervaring mee. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Kijk dan op deze webpaginavoor foto’s van eerdere projecten. Voor het vervangen van uw oude GGL-4 door de nieuwe generatie, de SK06 bent u bij ons aan het goede adres. Als officiële montagepartner van VELUX worden wij jaarlijks van een training voorzien zodat we volgens de richtlijnen van het merk te werk gaan. Hierdoor streven wij naar absolute topkwaliteit en een zeer hoge klanttevredenheid.

9.5
Gebaseerd op:
47 ervaringen