Kunststof dakraam VELUX

Houten of kunststof dakraam? Dit is een vraag die wij vaak krijgen. In dit artikel leggen wij de uit wat de voordelen zijn van kunststof dakramen.

Voordelen kunststof dakraam

Het feit dat wij montagepartner zijn van VELUX biedt op zichzelf al vele voordelen. Als u besluit om voor een kunststof dakraam te kiezen, dan komen daar nog de volgende voordelen bij:

 1. Onderhoud en onderhoudskosten
  Uiteraard is het grootste voordeel van kunststof dakramen het feit dat voor kunststof geen onderhoud vereist is. Hierdoor zijn de onderhoudskosten en dus ook exploitatiekosten een stuk lager. Het lakken van kunststof is niet nodig, en ook de algehele levensduur is langer bij kunststof.
 2. Isolatie
  Het gebruik van kunststof werk isolerend. Hierdoor zijn uw stookkosten lager omdat het minder energie kost om uw zolderkamer warm te krijgen en houden.
 3. Bestand tegen diverse weersomstandigheden
  In tegenstelling tot hout is kunststof materiaal erg bestand tegen diverse weersomstandigheden. Kunststof is namelijk perfect bestand tegen warmte en vocht, waardoor het niet nodig is om uw druk te maken over de invloed van het weer op de kwaliteit van uw kunststof dakraam.
 4. Milieuvriendelijkheid
  Wie voor hout kiest werkt (misschien onbedoeld) mee aan houtkap en ontbossing. Kunststof gaat daarentegen veel langer mee dan hout en kunststof kozijnen zijn bovendien recyclebaar. Hierdoor is een keuze voor kunststof vele malen duurzamer dan een keuze voor een houten dakraam.
 5. Veiligheid
  Een groot voordeel van kunststof is dat het brandvertragend is. Waar een brand bij hout vaak razendsnel verspreid is dit bij kunststof niet het geval, aangezien het bijna geen vlam vat. Kunststof dakramen zijn dus brandveiliger dan houten dakramen.
 6. Verhoogde woningwaarde
  Indien u nog geen dakraam had maar deze wel laat plaatsen, dan kan uw zolderruimte ineens als woonruimte gebruikt worden. Een dakraam zorgt er dan namelijk voor dat het gemakkelijk als extra slaapkamer gebruikt kan worden, waardoor uw woning in algemene zin meer waardevol wordt.

”Een kunststof dakraam is gemiddeld zo’n 70 euro duurder dan een houten dakraam. Het kunststof dakraam is geheel onderhoudsvrij, en behoeft geen onderhoud meer.”

Soorten kunststof VELUX dakramen

Bij DakraamConcurrent bieden wij twee soorten kunststof VELUX dakramen aan. Overigens zijn alle VELUX dakramen standaard wit gelakt, omdat dit voor het mooiste effect zorgt. De kunststof dakramen die wij aanbieden vallen onder de volgende 2 categorieën:

 1. Tuimelvenster
  Dit type kunststof VELUX tuimelvenster is relatief goedkoop, en tevens ook erg praktisch aangezien u er zonder problemen meubilair onder kunt plaatsen. Daarnaast zorgt de vensterbrede bedieningshandgreep ervoor dat dit type kunststof dakraam erg makkelijk te openen en te sluiten is.
 2. Uitzettuimelvensters
  Een VELUX uitzettuimelvenster zorgt voor veel natuurlijk daglicht en natuurlijke ventilatie in de kamer. Daarnaast is het uitzicht met dit type dakraam het beste te definiëren als panoramisch. Ook is de bediening aan de onderkant eenvoudig.

Kunststof VELUX dakraam kopen?

Bij DakraamConcurrent bieden wij tegen de scherpste prijzen kunststof dakramen aan. Vanaf afmetingen van 55 x 78 cm kunt u al over een van onze dakramen beschikken. Daarnaast kunnen wij er ook voor zorgen dat de binnenzijde meteen wordt afgetimmerd en het afval wordt afgevoerd zodat u meteen kunt genieten van uw nieuwe en spiksplinternieuwe kunststof dakraam.

Aangezien wij officiële montagepartner zijn van VELUX worden onze werknemers jaarlijks getraind volgens de richtlijnen van dit merk. Hierdoor wordt u gegarandeerd van een uiterst professionele montage en een kwalitatief hoogstaand eindproduct.

Interesse? Vraag dan een offerte aan. Ook zijn wij 5 dagen in de week bereikbaar per telefoon of per e-mail.

Klaar om meer te ontdekken?

Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken per telefoon (085-0606143) of vul het contactformulier in.

Duidelijke all-in prijzen

Zonder onverwachte kosten achteraf

Door VELUX opgeleid personeel

Wij zijn officieel montagepartner

Heldere communicatie

Korte lijnen, klein & persoonlijk bedrijf

Over DakraamConcurrent

Als officieel montagepartner van VELUX helpen wij u graag bij het plaatsen en vervangen van uw dakramen. Wij zijn gespecialiseerd in daglicht-oplossingen en adviseren u graag over de prachtige producten van VELUX.

Voor al uw lichtkoepels

lichtkoepelconcurrent-wit

Contact

Adres: Bedrijvenweg 28, 2351 BC Leiderdorp
Telefoon: 085 - 0606143
E-mailadres: info@dakraamconcurrent.nl
KvK: 72499931

© 2023 Dakraamconcurrent.nl | Wij handelen onder de algemene voorwaarden van de VLOK. Deze vindt u hier | Sitemap