Hoe lang duurt het plaatsen van een dakraam?

Het plaatsen van een dakraam duurt gemiddeld 4 uur. Het vervangen van een dakraam duurt gemiddeld 2 uur.

Interesse in het aanschaffen van een nieuw VELUX dakraam? Dan bent u uiteraard benieuwd hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen. Er is geen precieze tijdshoeveelheid aan te duiden voor het plaatsen van een nieuw dakraam. Dit komt omdat er meerdere factoren zijn die de tijdsduur beïnvloeden.

Type dakraam en tijdsduur

Allereerst is het type dakraam dat geplaatst gaat worden van belang. Gaat u een compleet nieuw dakraam plaatsen, of vervangt u het huidige dakraam door een dakraam van de nieuwe generatie? Ook de afmetingen van het dakraam zijn van belang. Vanzelfsprekend is het zo dat hoe groter het toekomstige dakraam is, hoe langer de montage in beslag neemt. Ten slotte zijn er nog een aantal bijkomstigheden die de tijdsduur verlengen. Denk hierbij aan het laten aftimmeren van de binnenzijde van het dakraam of het afvoeren van het gemaakte afval tijdens het monteren.

Soorten montage

Er zijn 2 soorten montageprocessen. Het eerste proces is het plaatsen van een geheel nieuw dakraam. In dit geval dient er op nauwkeurige wijze een gat in het raam gemaakt te worden, zodat het nieuwe VELUX dakraam er vervolgens in geplaatst kan worden.

Bij het vervangen van uw oude dakraam, dient het volgende uitgevoerd te worden:

  1. Het oude dakraam hoort verwijderd te worden
    De gootstukken en dakpannen dienen dan weggehaald te worden.
  2. Montage van nieuwe venster en gootstukken
    Normaal gesproken (indien u huidige aftimmering niet beschadigd is) , kan er een nieuwe omlijsting van het raam geplaatst worden. Daarna kunnen de gootstukken en het waterkerend manchet geplaatst worden.
  3. Terugleggen van dakpannen en het bevestigen van het raam
    Als alle benodigde producten zijn geïnstalleerd dan kunnen de dakpannen teruggeplaatst worden. Vervolgens dient het venster geplaatst te worden. Dit hoort altijd met twee personen gedaan te worden, aangezien dit erg zwaar is om uit te voeren.
uk-04-velux-plaatsen

Zelf plaatsen of laten plaatsen van een dakraam?

Hoe lang het duurt om een dakraam hangt ook af als u besluit het dakraam zelf te laten plaatsen of het te laten plaatsen door de werknemers van DakraamConcurrent. Hoewel het zelf plaatsen voordeliger is, raadden wij u aan om dit uit te laten voeren door professionals. Dit bespaart u een hoop tijd. Wij werken altijd in tweetallen, zodat het werk snel kan worden uitgevoerd en de foutmarge tot een minimum kan worden beperkt.

Doet u het toch liever zelf? Zorg dan dat u te allen tijde zorgvuldig te werk gaat. Een fout-gemonteerd dakraam kan grote nadelige gevolgen hebben, waardoor de kosten vele malen hoger uitvallen dan wanneer u het laat plaatsen. Hebt u ervaring en bent u er zeker van dat u het zelf kan plaatsen? Maak dan gebruik van de instructies op de officiële webpagina van VELUX. De instructies zijn te vinden in de bijlages.

Als u kiest voor het laten plaatsen van een VELUX dakraam, dan kunt u gebruik maken van onze montageservice. Allereerst wordt u dan voorzien van deskundig en professioneel advies. Ook zorgt de jaarlijkse training door VELUX er voor dat onze werknemers perfect op de hoogte zijn van de juiste montagetechnieken.

Klaar om meer te ontdekken?

Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken per telefoon (085-0606143) of vul het contactformulier in.

Duidelijke all-in prijzen

Zonder onverwachte kosten achteraf

Door VELUX opgeleid personeel

Wij zijn officieel montagepartner

Heldere communicatie

Korte lijnen, klein & persoonlijk bedrijf

Over DakraamConcurrent

Als officieel montagepartner van VELUX helpen wij u graag bij het plaatsen en vervangen van uw dakramen. Wij zijn gespecialiseerd in daglicht-oplossingen en adviseren u graag over de prachtige producten van VELUX.

Voor al uw lichtkoepels

lichtkoepelconcurrent-wit

Contact

Adres: Bedrijvenweg 28, 2351 BC Leiderdorp
Telefoon: 085 - 0606143
E-mailadres: info@dakraamconcurrent.nl
KvK: 72499931

© 2023 Dakraamconcurrent.nl | Wij handelen onder de algemene voorwaarden van de VLOK. Deze vindt u hier | Sitemap