Hoe plaats je een VELUX dakraam?

Na een verstandig besluit om voor een VELUX dakraam te kiezen, is het tijd om te gaan monteren. Hierin staan wij van DakraamConcurrent u graag bij. Zelf monteren is uiteraard een optie, u kunt hieronder namelijk de instructies lezen, zodat u lekker aan de slag kunt gaan. Het monteren is echter wel een ingewikkeld proces wat veel tijd in beslag neemt. Daarom kunnen wij het uiteraard begrijpen als u het monteren liever laat uitvoeren door een van onze professionele werknemers. De keuze ligt overigens bij uzelf.

Benodigdheden zelf plaatsen VELUX dakraam

Voor het zelf monteren van een VELUX dakraam heeft u de volgende zaken nodig:

 1. Schroefmachine inclusief bits
 2. Slijper met steenschijf
 3. Handzaag en decoupeerzaag
 4. Rolmaat
 5. Koevoet
 6. Stanleymes
 7. Hamer
 8. Kitspuit
 9. Voldoende technische kennis

VELUX dakraam zelf plaatsen

Na het uitpakken van de doos kunt u aan de slag. De uitgebreide instructies (met behulp van plaatjes) kunt u hier vinden. Daar staan ook de maten die van belang zijn tijdens het monteren. Hieronder vindt u een vereenvoudigde beschrijving van het proces:

Zorg er allereerst voor dat u van tevoren de juiste plek bepaalt waar je het dakraam wilt hebben. Breng dan met een potlood de contouren aan. Zorg ervoor dat u van tevoren nauwkeurig de benodigde maten hebt gemeten.

Nu is het tijd om twee balken te zagen (ongeveer 8 x 8 cm) op de gelijke afstand tussen de verticale gordingen die zich naast het raam bevinden.
Bevestig nu de gezaagde balken tussen de gordingbalken
Maak een gat op de plek waar uw toekomstige raam moet gaan komen. Zaag ten eerste een smal gat in het midden van het raamwerk, verwijder vervolgens de dakpannen en zaag ten slotte het volledige gat uit.

Monteer vervolgens het dakraam op de volgende manier:

 • Verwijder het draaigedeelte (waar het glas bevindt) uit het raam
 • Monteer het kozijn van het dakraam met de beugels die zijn meegeleverd. Kijk op de instructiepagina voor de werkwijze.
 • Plaats vervolgens de gootstukken
 • Slijp de dakpannen (indien nodig) op maat en plaatst deze terug
 • Zet het kozijn vast door middel van schroeven
 • Breng het draaigedeelte aan

De montageservice van DakraamConcurrent

Aangezien het zelf monteren van een dakraam voor velen erg ingewikkeld is, bieden wij aankoop van een VELUX dakraam standaard onze (gratis) montageservice aan. Onze professionele werknemers komen dan langs om het dakraam op een goede en efficiënte manier te monteren. Het monteren is mogelijk bij zowel een tuimelvenster als een uitzettuimelvenster.

Bij deze monteerservice heeft u overigens nog meerdere opties om u volledig op uw gemak te stellen. Allereerst is het mogelijk dat wij de binnenzijde volledig aftimmeren, dit bespaart u een hoop tijd en ook moeite. Dit kan gelijk na het plaatsen van het dakraam geregeld worden. Ook het afval dat wordt gecreëerd tijdens het monteren kan door ons gemakkelijk worden afgevoerd. De prijzen voor deze extra service is het volgende:

 • Aftimmeren binnenzijde: € 90,00
 • Afval vervoeren: € 36,50

Bij DakraamConcurrent zijn we officiële montagepartner van VELUX. Dit betekent dat de hoogstaande kwaliteit die VELUX beloofd door ons wordt gerealiseerd. Onze werknemers volgen jaarlijks een training om er zeker van zijn dat de montages vlekkeloos verlopen. Naast het monteren kunt u uiteraard ook langskomen voor deskundig advies omtrent de producten. Interesse in een van de VELUX dakramen? Vraag dan een vrijblijvende en persoonlijke offerte aan. Voor vragen kun je ons uiteraard ook telefonisch of per mail bereiken.

Klaar om meer te ontdekken?

Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken per telefoon (085-0606143) of vul het contactformulier in.

Duidelijke all-in prijzen

Zonder onverwachte kosten achteraf

Door VELUX opgeleid personeel

Wij zijn officieel montagepartner

Heldere communicatie

Korte lijnen, klein & persoonlijk bedrijf

Over DakraamConcurrent

Als officieel montagepartner van VELUX helpen wij u graag bij het plaatsen en vervangen van uw dakramen. Wij zijn gespecialiseerd in daglicht-oplossingen en adviseren u graag over de prachtige producten van VELUX.

Voor al uw lichtkoepels

lichtkoepelconcurrent-wit

Contact

Adres: Bedrijvenweg 28, 2351 BC Leiderdorp
Telefoon: 085 - 0606143
E-mailadres: info@dakraamconcurrent.nl
KvK: 72499931

© 2023 Dakraamconcurrent.nl | Wij handelen onder de algemene voorwaarden van de VLOK. Deze vindt u hier | Sitemap