47 klanten geven ons een 9.5 op klantenvertellen

Mijn dakraam vervangen: welke maat heb ik dan nodig?

Uw dakraam vervangen kan een verstandig besluit zijn. Als u uw dakraam namelijk niet op tijd vervangt, dan kunt u te maken krijgen met vele problemen. Voorbeelden hiervan zijn tocht of wateroverlast. Als u daarom besluit uw dakraam te vervangen, dan hoort u de afmetingen of het type VELUX dakraam te weten zodat u een nieuw dakraam met de juiste maten aan kan schaffen.

Er zijn 2 manieren om uw dakraam te vervangen. U kunt ervoor kiezen om uw dakraam persoonlijk te gaan monteren met behulp van online-instructies. Ook kunt u het laten monteren door mensen die er verstand van hebben, zoals bijvoorbeeld DakraamConcurrent.

Maten VELUX dakramen

Bekijk ook deze pagina´s voor alle informatie:


Hoe kom ik achter de afmetingen van mijn huidige dakraam?

Allereerst is het mogelijk om achter de afmetingen van uw dakraam te komen door de oude VELUX code op te zoeken. Deze bevindt zich op het huidige dakraam. De VELUX code bestaat uit letters én cijfers. Vervolgens kunt u op onze webpagina kijken welke nieuwe generatie past bij uw oude VELUX dakraam.

Daarnaast kunt u het dakraam ook opmeten met behulp van een meetlint. Dan hoort u uiteraard de breedte en de hoogte op te meten. Wees voorzichtig met het opmeten van de hoogte, en zorg dat u niet achterover valt.


Welke mogelijkheden zijn er bij het vervangen?

Als u achter de juiste benodigde maten bent gekomen, en weet welk type u nodig hebt, kunt gaan nadenken over de extra opties voor het nieuwe dakraam.  Er zijn 6 verschillende toepassingen waar u voor kunt kiezen bij het nieuwe dakraam, deze zijn hieronder opgesomd:
1. Tuimelvenster en wit grenenhout
2. Tuimelvenster en wit kunststof
3. Uitzettuimelvenster en wit grenenhout
4. Uitzettuimelvenster en wit kunststof
5. Elektrisch netstroom
6. Elektrisch zonne-energie

Daarnaast kunt u nog een aantal extra opties toevoegen om uw aankoop helemaal compleet te maken,  het gaat hierbij om een buitenzonwering, verduisterend rolgordijn of een insectenhor.

Montage VELUX dakramen

Bijkomende voordelen nieuwe generaties

VELUX heeft niet stilgezeten tijdens het ontwikkelen van de nieuwe generaties dakramen. Het bedrijf heeft een aantal aspecten geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat VELUX het nummer 1 merk blijft als het om dakramen gaat. Ten eerste zijn de nieuwe generaties dakramen vele malen duurzamer. Ook is de isolatiewaarde door de toevoeging van HR++ beglazing een stuk beter geworden. Ten slotte is het glasoppervlak van de nieuwe generatie dakramen ook stukken groter, waardoor u veel meer daglicht zult zien in uw kamer. Ook is het uitzicht vanuit uw dakraam door het vergrote glasoppervlak stukken beter. 

Zelf monteren met de bijbehorende instructies?

Het zelf monteren van uw nieuwe VELUX dakraam is uiteraard een optie. Op de website van VELUX staan online-instructies die noodzakelijk zijn om het dakraam te kunnen monteren. Het monteren is mogelijk bij zowel dakramen met tuimelvensters, uitzettuimelvensters of elektrische VELUX INTEGRA dakramen. Let op, het zelf monteren van een dakraam is ingewikkeld, en minimaal 2 personen zijn nodig voor de montage. Ook dient u hiervoor het juiste gereedschap in huis te hebben.

Monteerservice van DakraamConcurrent?

Bij DakraamConcurrent bieden wij een montageservice aan. Deze zit standaard bij de aankoopprijs inbegrepen. Dan komen wij langs op het gezamenlijk afgesproken tijdstip. Dan wordt ten eerste het huidige raam weggehaald, en zal er gezorgd worden dat alles in staat wordt gesteld zodat het nieuwe dakraam zo makkelijk mogelijk gemonteerd kan worden. Dit wordt gelijk na het demonteren van het oude dakraam gedaan.

Voor vragen over het vervangen van uw dakraam kunt u ons bellen, een mailtje sturen of langskomen bij ons in Hazerswoude-Rijndijk. 5 dagen per week zijn we bereikbaar om u van dienst te zijn. Daarnaast is het mogelijk om een offerte aan te vragen via onze website.

9.5
Gebaseerd op:
47 ervaringen