47 klanten geven ons een 9.5 op klantenvertellen

Wanneer moet ik mijn VELUX dakraam vervangen?

Hoewel een VELUX dakraam zonder onderhoud lang meegaat en met onderhoud jarenlang niet aan vervanging toe is, komt er wel een moment dat het vervangen nodig is. Er zijn een aantal kenmerken waaraan dit te zien is. En de aantasting van het raam kan verschillende oorzaken hebben. Deze oorzaken en kenmerken staan hieronder beschreven, evenals de kosten van het vervangen van een VELUX dakraam.

Wannneer VELUX dakraam vervangen?

Oorzaken aantasting van dakraam

Er zijn een paar oorzaken waardoor uw VELUX dakraam dusdanig kan worden aangetast dat het aan vervanging toe is.

  1. Gebrek aan onderhoud
    De grootste oorzaak is het niet of slecht onderhouden van het dakraam. Een slecht onderhouden ruit verminderd het aantal jaren dat een VELUX raam nog in goede staat kan blijven. Het regelmatig schoonmaken is erg belangrijk. Allereerst horen de scharnieren en vergrendelingen schoon gehouden te worden. Ook de sleuven aan de buitenkant van het dak moeten regelmatig schoongemaakt worden. Daarnaast is het onderhouden van de randen ook erg belangrijk. Met houten randen is dit vaker nodig dan met kunststof
  2. Weeromstandigheden
    Verschillende weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat het raam beschadigd kan raken. Hoewel de ramen goed bestendigd zijn tegen deze omstandigheden, worden ze na verloop van tijd (een aantal jaren) aangetast door het weer.
  3. Dieren of bladeren
    Ten slotte kunnen vogelnesten of bladeren er ook voor zorgen dat het sleuven langs het raam verstopt raken, hierdoor blijft er regenwater in diezelfde sleuven staan. Hierdoor ontstaan er vervolgens lekkages.
Vervangen dakraam redenen

Kenmerken wanneer je VELUX dakraam aan vervanging toe is

Er zijn een aantal kenmerken waardoor je kunt waarnemen of je VELUX dakraam aan vervanging toe is. Allereerst kan er na vele jaren roest in de verstopte geulen langs het raamkozijn zijn ontstaan. Indien de kozijnranden (van hout) verrot raken weet je ook gelijk dat het dakraam aan vervanging toe is. Daarnaast zijn kapotte scharnieren, vergrendelingen of ventilatiekleppen een teken dat uw dakraam niet meer meekan. Ook vochtvlekken op de muur onder het raam kunnen er op wijzen dat vervanging noodzakelijk is.

Dakraam vervangen Leiden

Welke nieuwe VELUX dakraam kan mijn oude VELUX vervangen?

Heeft u geen idee welk type dakraam u nodig heeft? Dan kunt u met behulp van de omrekentabel de juiste maat uitzoeken. De omrekentabel vindt u onderaan deze pagina op de website. Zelfs VELUX dakramen van voor 1991 kunnen vervangen worden door dakramen van de nieuwe generatie. Ook dakramen geplaatst in de periodes 1991-2001 en 2001-2012 kunnen gemakkelijk worden vervangen.

Bij de keuze voor een nieuw dakraam kunt u vervolgens kiezen voor een dakraam met tuimelvenster of met uitzettuimelvenster. Ook kunt u een keuze maken voor het soort materiaal (hout of kunststof).

Horizontaal duo VELUX Aalsmeer

Kosten van dakraam vervangen bij DakraamConcurrent

Bij DakraamConcurrent kunnen wij het gehele proces van het vervangen van uw VELUX dakraam regelen.Allereerst verwijderen wij het oude dakraam en de gootstukken. Vervolgens monteren we nieuwe vensters en nieuwe gootstukken. Ten slotte leggen wij de dakpannen terug en bevestigen het nieuwe raam. Dit proces klinkt gemakkelijk, maar vereist uiterste nauwkeurig- en vakkundigheid. Aangezien de kosten verschillen per types (type oude dakraam en type nieuwe dakraam) kunt u hebt beste meteen een scherpe offerte aanvragen op onze website.


Waarom dakraam vervangen bij DakraamConcurrent?

Er zijn diverse redenen waarom het verstandig is om uw dakraam bij DakraamConcurrent te laten vervangen. Allereerst zijn worden onze werknemers jaarlijks op een professionele wijze getraind door VELUX. Hierdoor weten wij precies wat er nodig is om de dakramen op een perfecte wijze te monteren en demonteren. Daarnaast betaalt u pas als het werk erop zit en u er 100% tevreden mee bent. Daarnaast zijn wij onder werktijd beschikbaar voor advies en vragen.

9.5
Gebaseerd op:
47 ervaringen