Wat kost het plaatsen van een VELUX dakraam?

Een VELUX dakraam inclusief montage kost meestal tussen de €600 en €1000. Dit is afhankelijk van een tweetal factoren:

 1. De maat
  Waar het kleinste dakraam rond de €650 kost inclusief montage, kost een gemiddeld groot dakraam rond de €800-€900. Het grootste formaat kost weer iets meer.
 2. Het materiaal
  U kunt kiezen tussen houten dakramen van VELUX en kunststof dakramen. Kunststof is gemiddeld €70 duurder, maar vergt geen onderhoud. Houten dakramen dienen eens per 5-7 jaar gelakt te worden.

Zit u er aan te denken om een VELUX dakraam te kopen? Bij DakraamConcurrent zit de montage al bij de aankoopprijs inbegrepen! Op de pagina dakraam plaatsen kunt u direct berekenen wat het kost om uw gewenste dakraam te laten monteren.
In dit artikel beschrijven wij verder waarom het een verstandig idee is om een VELUX dakraam te laten monteren door een officiële VELUX montagepartner als DakraamConcurrent.

Factoren die de kosten van een VELUX dakraam beïnvloeden

Tegenwoordig zijn VELUX dakramen beschikbaar in alle soorten en maten. Deze factoren kunnen de prijs sterk beïnvloeden. Toch is het zo dat er altijd wel een dakraam past bij uw wensen. Hierdoor ben je zeker van jarenlang plezier door de montage en de voordelen die een VELUX raam biedt.

 1. Grootte
  De belangrijkste factor de van invloed is op de prijs is de grote van het raam. De afmetingen kunnen namelijk sterk verschillen. Zo zijn er al ramen beschikbaar vanaf 55 x 70 centimeter, maar behoren dakramen van 134 cm x 140 cm ook tot de mogelijkheden. Het verschil in prijs tussen het kleinste dakraam en het grootste ligt rond de €300,00.
 2. Materiaal
  Ten tweede is het soort materiaal dat u kiest van belang. Wij bieden dakramen aan van kunststof en van hout, beide worden wit gelakt aangezien deze kleur zorgt voor het mooiste effect. Het verschil in materiaal zit hem in twee aspecten.
 3. Duurzaamheid
  Aangezien het mogelijk is om kunststof tot wel 10 keer te recyclen, is het een feit dat kunststof duurzamer is dan hout. Een keuze voor kunststof in plaats van hout zorgt tevens ook voor minder ontbossing.
 4. Onderhoud
  Op de lange termijn hoeft een kunststof dakraam niet tot nauwelijks onderhouden te worden. Dit is met een houten dakraam niet het geval, deze moet u om de zoveel tijd opnieuw lakken.
 5. Prijs
  Bij DakraamConcurrent is een houten dakraam voordeliger dan een kunststof dakraam. Het verschil bedraagt zo ongeveer tussen de 60 en 200 euro, afhankelijk van het soort dakraam en de afmetingen.

Ook het soort dakraam beïnvloed de prijs. Bij DakraamConcurrent beschikken wij over tuimelvensters en uitzettuimelvensters. Uitzettuimelvensters bieden een beter uitzicht en zorgen voor een nagenoeg perfecte efficiëntie van de energie. Ook de ventilatie van dit type venster is erg goed. De tuimelvensters zijn in tegenstelling tot de uitzettuimelvensters een stuk voordeliger.

Montage van VELUX dakraam

Als u kiest voor DakraamConcurrent, dan zit de volledige montage (inclusief voorrijkosten!) al bij de prijs inbegrepen. Hierdoor kost een dakraam bij ons relatief weinig ten opzichte van overige leveranciers. Daarnaast kunt u nog kiezen voor twee extra opties die het hele proces nog gemakkelijker voor u kunnen maken.

Hierbij kunt u ten eerste kiezen voor een complete aftimmering van de binnenzijde voor slechts €79,50, dan wordt u dakraam perfect afgewerkt waardoor het er strak uitziet. Daarnaast kunnen wij ook al het afval afvoeren tegen een prijs van €36,50.

De totale prijs van een VELUX dakraam bij DakraamConcurrent

Bent u zeker van het feit dat u graag een VELUX zou willen aanschaffen? Dan kunt u voor slechts €616,00 (exclusief aftimmering en afvalvervoer) het dakraam laten monteren. Het gaat hierbij om een tuimelvenster met een afmeting van 55 x 70 centimeter. Het grootste type dakraam met uitzettuimelvenster (UK08) en de complete montage inclusief aftimmering én afvalvervoer is beschikbaar voor €1393,00.

Daarnaast kunt u ook handige bijbehorende producten bij ons aanschaffen. Denk hierbij aan een buitenzonwering, insecten hor of een rolgordijn met verduisterende werking. Via de email kunt u gemakkelijk een persoonlijke offerte aanvragen.

Klaar om meer te ontdekken?

Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken per telefoon (085-0606143) of vul het contactformulier in.

Duidelijke all-in prijzen

Zonder onverwachte kosten achteraf

Door VELUX opgeleid personeel

Wij zijn officieel montagepartner

Heldere communicatie

Korte lijnen, klein & persoonlijk bedrijf

Over DakraamConcurrent

Als officieel montagepartner van VELUX helpen wij u graag bij het plaatsen en vervangen van uw dakramen. Wij zijn gespecialiseerd in daglicht-oplossingen en adviseren u graag over de prachtige producten van VELUX.

Voor al uw lichtkoepels

lichtkoepelconcurrent-wit

Contact

Adres: Bedrijvenweg 28, 2351 BC Leiderdorp
Telefoon: 085 - 0606143
E-mailadres: info@dakraamconcurrent.nl
KvK: 72499931

© 2023 Dakraamconcurrent.nl | Wij handelen onder de algemene voorwaarden van de VLOK. Deze vindt u hier | Sitemap